Belföld

Esett az olaj ára – nőttek az amerikai készletek

Több mint egy dollárral csökkent szerdán délután az olaj ára Londonban és New Yorkban miután kiderült, hogy a múlt héten erősen emelkedtek az amerikai nyersolaj-, feldolgozott olajtermék, és benzintartalékok.

Közép-európai idő szerint 17 óra körül az északi-tengeri Brent februári jegyzése hordónként 1,47 dolláros csökkenéssel 40,90 dolláron állt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE).

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó WestTexas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára ugyancsak februárra több mint 1,46 dollárral, 44,30 dollárra mérséklődött.

Az EIA adatai szerint a múlt héten az amerikai nyersolaj-tartalékok 2,1 millió hordóval 295,9 millió hordóra emelkedtek, a feldolgozott olajtermék-tartalék 600 ezer hordóval 119,9 millió hordóra nőtt, a fűtőolaj-tartalék 49,9 millió hordóval változatlan, míg a benzintartalék 1,8 millió hordóval lett több, elérve a 211,4 millió hordót. A Reuters által megkérdezett 12 szakértő az amerikai nyersolaj-tartalék 400 ezer hordós csökkenésére számított.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik