Belföld

Csányi Sándor: újabb 300 ezer darab OTP részvény

Az OTP Bank Rt.-nél működő bonus részvényprogram keretében Csányi Sándor, az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója tulajdonában lévő OTP törzsrészvények száma 300 ezer darabbal nőtt.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) márciusban azt írta, hogy bár saját közlése szerint az OTP részvényeinek kevesebb mint 1 százaléka van csak Csányi birtokában, piaci információk szerint az OTP vezér különféle alapokon keresztül a pénzintézet részvényeinek legalább 20 százalékát ellenőrzi.


A Ringier kiadó nemrégiben megjelent “A 100 leggazdagabb magyar” című kiadványában Csányi az ötödik helyen van, 30 milliárd forintos vagyonnal. A Manager Magazin hasonló összeállításában Csányi szintén az ötödik helyen szerepel. A Ringier kiadványának szerkesztői azonban felkérték a TOP–100-ban szereplőket, mondják el ők a véleményüket, kit tartanak az ország három leggazdagabb emberének, és azok közül kit az elsőnek. A kérdés eredményeképpen szinte egybehangzóan állították az írásban válaszoló milliárdos üzletemberek, hogy Magyarországon Csányi Sándor a leggazdagabb ember.


Egyéb opciós lehívások


Csányi tulajdonrészének növekedése mellett 2004. december 16-án 60 ezer darab törzsrészvény került lehívásra az OTP Bank Rt.-nél működő opciós részvényprogram keretében – áll a bank közleményében. Ezzel egyidejűleg Baumstark Mihály, az OTP Bank Rt. igazgatósági tagja tulajdonában lévő OTP törzsrészvények száma 20 ezer darabbal nőtt.

A tranzakciók révén a Bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 10,316,014 darabra csökkent.

Az OTP Bank, mint befektetési szolgáltató igénybevételével Pap Gyula, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese 5,600 Forintos egységáron 10 ezer darab OTP törzsrészvényt értékesített.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik