Belföld

A Synergon kapta a 400 milliós Mol-projektet

A Synergon Informatika Rt. és leányvállalata szerződést kötöttek a Mol Földgázszállító Rt. Informatikai Platformjának továbbfejlesztésére, amely projekt a jövő év végén záródik, és értéke meghaladja a 400 millió forintot.

Az informatikai cég közleményéből kiderült, hogy a Synergon-csoport a megoldás infrastrukturális korszerűsítését végzi, míg alvállalkozásban az Atos Origin Spanyolország saját szoftvermegoldását fejleszti. A Synergon-csoport integrált projekt keretében bővíti a szerverparkot, háttér (back up) rendszert tervez és alakít ki, Exchange szervert és tűzfalakat implementál, illetve a teljes projekthez biztosítja a projektmenedzsmentet. Az Atos Origin az általa tervezett szoftvermegoldást, a Mol Földgázszállító Rt. igényei szerint, a Synergon-csoport szakembereinek részvételével készülő specifikációk alapján fejleszti tovább. A Synergon-csoport ez év közepétől látja el az év elején bevezetett, a most továbbfejlesztés alatt álló rendszer üzemeltetési feladatait.
A Synergon Atos Origin Information Technology Kft. 2003-ban jött létre, mikor a Synergon Informatika Rt. együttműködési megállapodás keretében megvásárolta az Atos Origin magyarországi vállalatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik