Belföld

GVOP: három évre elköltötték a K+F keretet

A GVOP K+F, Innovációra nyújtandó pályázatára közel 7 milliárd forint támogatást ítéltek oda, amellyel ki is merítették a hároméves kötelezettségvállalási keretet.

A gazdasági Versenyképességi Operatív Program (GVOP) bíráló Bizottsága elé terjesztett 407 db pályázó közül 244 kapott támogatást, a pályázat keretében szétosztott összeg 6 909 020 650 forint. A hároméves kötelezettségvállalási keret ezzel lekötésre került, a következő években rendelkezésre álló összeg ennél a komponensnél nem maradt.

A pályázat szakaszos beadású volt, így az összes beadott pályázatot egy alkalommal bírálták el. A pályázatok értékelése során létrejött pontszámsorrend alapján a legjobb pályázatok kapnak támogatást.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium november 19-i közleményében már bejelentette, hogy a tárca által 2004. évben a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében meghirdetett pályázatok közül a GVOP-2004-4.3.2. kiírás keretében benyújtott pályázatok támogatási igénye előreláthatóan eléri a 2004 évre, illetve a 2004-2006 évre tervezett kereteket, ezért november 30-ai határidővel ezeket felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik