Belföld

Újabb összecsapások Irakban

Irakban 18 holttestre bukkantak Bagdadtól délre, Latifija település környékén. Az iraki rendőrség tájékoztatása szerint több áldozat is az Iraki Nemzeti Gárda tagja volt.

Bakubában ismét összecsapások robbantak ki az amerikai erők, és a fegyveresek között: a harcokban az Iraki Nemzeti Gárda négy tagja megsérült. Moszulban az amerikai és iraki csapatoknak sikerült visszafoglalniuk az összes rendőrörsöt a város nyugati részén – közölte a Radio.hu

Amerikai katonák eközben a múlt csütörtök óta fogva tartják az al-Arabíja arab műholdas tévécsatorna egyik, az iraki Fallúdzsában dolgozó tudósítóját – közölte a tévécsatorna.

A dubaji székhelyű, többek között szaúdi tőkével működő csatorna kedden nyilvánosságra hozott közleményében azt állította, a Fallúdzsában harcoló amerikai katonai alakulatok parancsnoka érdeklődésükre megerősítette: a katonák sok más emberhez hasonlóan a csatorna fallúdzsai illetőségű tudósítóját is őrizetbe vették, akit azonban “a lehető leghamarabb” szabadon is engednek majd. A tévécsatorna nehezményezte az őrizetbe vételt és felhívott minden emberi jogi szervezetet, hogy segítse elő a tudósító biztonságának szavatolását- jelentette az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik