Belföld

BUX: enyhe erősödéssel indult a nap

A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe a BUX 13 878 ponton, 0,04 százalékos erősödéssel nyitott szerdán. A több napi korrekciós csökkenés után halvány optimizmust valószínűsítenek szerdán a megkérdezett tőzsdei szakértők.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raifeisen Bank elemzője szerint a korrekciós hangulat elcsitult, és erősödhet a vételi a nyomás a piacon, különösen azon papírok esetében, amelyekben van még növekedési potenciál. Ilyennek tartja a Molt és az OTP-t is.

Hozzátette: a kamatcsökkentési várakozások miatt erősödhetnek azok a papírok is, amelyek magas osztalékot fizetnek, például a Matáv vagy a Démász.

Juhász Richárd, a Concorde Értékpapír üzletkötője szerint kedden már halvány optimizmus látszott a piacon, hiszen az index a a mélypontjánál magasabban zárt, és ez véleménye szerint jelentheti az eladók számának csökkenését.

A kereskedő mérsékelt emelkedést valószínűsít, hozzátéve, hogy továbbra is a Molra és az OTP-re adott megbízások fogják meghatározni a piac irányát. Kiemelte még a BorsodChemet, amelynek piacán továbbra is nagy forgalmú kereskedésre számít, és a papír további árfolyam emelkedését is elképzelhetőnek tartja.

A BUX kedden 51,56 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 13 872 ponton zárt. A részvénypiaci forgalom 15,5 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záróárakhoz viszonyítva.

A Mol árfolyama 1,6 százalékkal 11 710 forintra esett, az OTP 0,38 százalékkal erősödött, 5 250 forintot ért a zárásban. A Richter papírok ára 0,41 százalékkal 23 000 forintra csökkent, a Matáv 1 forinttal a hétfői záróára fölött, 781 forinton zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik