Belföld

Tovább gyengült a BUX hétfőn

A Richter kivételével a vezető részvények ára csökkent hétfőn a BÉT-en. A legnagyobb vesztes a korábbi legnagyobb nyertes, a Mol volt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 176,06 pontos csökkenéssel 13 923,98 ponton zárt hétfőn. A pénteki záró értékhez képest ez 1,25 százalékos gyengülés. A forgalom 11,6 milliárd forint volt.

A Budapesti Értéktőzsdén a vezető részvények ára a Richter kivételével gyengült a pénteki záráshoz képest. Legjelentősebben, 3,95 százalékkal a Mol árfolyama esett, 490 forinttal 11 900 forintra. Forgalma 5,8 milliárd forint volt.

Az OTP-papírokért a zárásban a péntekinél 30 forinttal, 0,57 százalékkal adtak kevesebbet, a részvény záró ára 5230 forint volt. A bankpapírok forgalma meghaladta 3 milliárd forintot.

A Matáv árfolyama 20 forinttal 780 forintra csökkent, 600 millió forintos forgalom mellett, a Richter-papírok ára 590 forinttal, 2,62 százalékkal 23 095 forintra drágult, forgalma 980 millió forint volt.

Nagy Péter, a HVB Bank Hungary Rt. üzletkötője a forgalom visszaesését a gyorsjelentési időszak végével indokolta. A hét végén háromnegyed éves jelentését publikáló társaságok nem jelentettek meglepetést, a várakozásoknak megfelelően kedvezőtlenek voltak – utalt egyebek között a Globus és a NABI jelentésére az elemző.

Az üzletkötő elmondta, hogy hétfőn tovább tartott a korrekció. “Az ideges piacon a pozíciók zárása legnagyobb mértékben a Mol árfolyamának csökkenésében mutatkozott meg” – mondta.

Kissé meglepőnek nevezte a gyógyszeripari részvények árfolyamának emelkedését, amit az Egis esetében a kedvező gyorsjelentéssel indokolt. “A Richter 590 forintos drágulása talán a portfoliók átstrukturálásának következménye” – mondta.

Az üzletkötő a héten 14 000 pont körül stabilizálódó indexet és megnyugvó piacot vár. “Unalmas, leginkább a nemzetközi tőzsdékkel együttmozgó piacra, csökkenő forgalomra és volatilitásra számíthatunk” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik