Belföld

Száz leggazdagabb magyar – idén kétszer annyian

Decemberben két szerkesztőség gondozásában is megjelenik a 100 leggazdagabb magyarról készített összeállítás. A Manager Magazin Kft. most először megjelentetett tematikus mellékletét az a Szakonyi Péter szerkeszti, aki az elmúlt években a Magyar Hírlapnál tette ugyanezt. A Ringier ezért pert fontolgat - írja a Napi Gazdaság.

Hamarosan két kiadó két kiadványából is megtudhatjuk, ki a száz leggazdagabb magyar – derül ki a Napi Gazdaság írásából. A Spiegel-csoporthoz tartozó Manager Magazin Kft. ugyanis a decemberi manager magazin mellékleteként csaknem 100 oldalon, az Első száz 2004-ben címmel összeállítást közöl a legvagyonosabb magyarokról.

Az elmúlt években ez az összeállítás a Ringier csoporthoz tartozó Magyar Hírlap gondozásában jelent meg. A napilag megszüntetése dacára a Ringier idei tervei ismertetésekor több alkalommal is tudatta, hogy november végén megjelenteti A 100 leggazdagabb magyar kiadványsorozata újabb számát.

Ebben az évben tehát két példány kerül a piacra hasonló címmel és tartalommal. Ráadásul a manager magazin mellékletét az a Szakonyi Péter szerkeszti, aki korábban a Magyar Hírlap szerkesztőjeként a Ringier ilyen kiadványán dolgozott. A Ringier idei összeállítását egyébként többé-kevésbé ugyanaz a stáb szerkeszti, Szakonyin kívül csak néhány munkatárs hiányzik, akik távolmaradását jogilag támadhatónak tartja a kiadó, lévén, hogy még mindig a kiadó állományába tartoznak és felmondási idejüket töltik.

A Ringier Kiadó Kft. – írja a Napi Gazdaság – felszólítást küldött a manager magazinnak és Szakonyi Péternek. Ebben közölték velük, hogy jogsértést követnek el – nyilatkozta a jogi képviseletet ellátó Réti, Antall & Madl Landwell Ügyvédi Iroda munkatársa, Réti László ügyvéd.

A Manager Magazin Kft. és a Speigel csoport képviselői ugyanakkor nem tartják jogsértőnek a vállalkozást. Pető Endre, a Manager Magazin Kft. ügyvezető igazgatója arra hivatkozott, hogy a magyar kiadás alapjául szolgáló németországi magazin három éve adja közre a „Die 100 reichsten Deutschen” (A 100 leggazdagabb német) listáját, amihez – főleg formájában – hasonlót jelentetett meg először 2002-ben a Magyar Hírlap. Akkor a Spiegel jogászai vizsgálták is egy esetleges per indításának lehetőségét.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik