Belföld

SAP-alkalmazás kis- és középvállalatoknak

Az SAP Hungary Kft. kedden bemutatta a kifejezetten kis- és közepes vállalkozások számára kifejlesztett SAP Business One ügyviteli megoldás csomagját. A vállalatirányítási rendszer 2,5 millió forinttól érhető el.

Mától a magyar piacon hivatalosan is kapható a kis- és közepes vállalatok (kkv) számára kifejlesztett átfogó ügyviteli megoldáscsomag, az SAP Business One, amely egy olyan integrált, ügyviteli megoldás, amely a kisebb vállalkozások számára nyújt segítséget a magasabb szintű vállalatirányítás megvalósításában. A Business One valós és egységes áttekintést ad az ügyfélkapcsolat-menedzsmentben, logisztikában, szerviz tevékenységben és pénzügyben zajló eseményekről. A megoldás-csomag része a könnyen használható felület, az egyedülálló Drag&Relate (Húzd&Nézd) szolgáltatás, valamint a Microsoft Office termékekkel való zökkenőmentes integrációs lehetőség.

Az SAP Business One szoftverfejlesztői csomagjával (Software Development Kit, SDK) az SAP partnerei a megoldás alapfunkcióit kibővítve illetve megváltoztatva, ágazatspecifikus funkciókat és kiegészítő képességeket hozhatnak létre, vagy interfészt építhetnek ki külső (harmadik féltől származó) eszközök és rendszerek felé. A fejlesztési tevékenység támogatásával az SAP elérhetővé teszi ügyfelei számára az adott vállalkozás irányításához szükséges speciális funkciókat is.

„A további növekedéshez és a jövedelmezőbb működéshez a kis- és középvállalatoknak olyan megfizethető árú, hatékony üzleti megoldást kell bevezetniük, amely a szervezeten belül mindenki számára egyszerűen és valós időben elérhetővé teszi a döntés-előkészítési információkat” – mondta Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán.

A FigyelőNet kérdésére Kelemen Róbert üzletfejlesztési igazgató elmondta, hogy bár a szoftver-csomag ára a bevezetés körülményeitől függően változik, egy 5 felhasználóra kialakított rendszer már 2,5-3 millió forinttól elérhető. Kelemen szerint a piacon lévő hasonló termékekhez képest az SAP vállalatirányítási rendszere versenyképes árakkal és szolgáltatási minőséggel rendelkezik.

Az SAP értékesítési partnerek közvetítésével forgalmazza a kkv-k számára kidolgozott piaci megoldásokat, a Business One így jelenleg 11 szerződött partneren keresztül érhető el. A szoftvercég tájékoztatása szerint az utóbbi három hónapban 20 magyar vállalkozás vásárolta meg és vezettette be az SAP vállalatirányítási rendszerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik