Belföld

A Posta lesz a kötelezőverseny egyik nyertese?

Három éven belül szeretne nyereségessé válni a Magyar Posta két biztosítótársasága. A nemélet-biztosítással foglalkozó MP Biztosító, Marton Frank elnök szerint, az idei kötelező biztosítási verseny egyik nyertese lehet.

A Magyar Posta Életbiztosító Rt., illetve a Magyar Posta Biztosító Rt. az idén szeptember végéig 8,4 milliárd forint díjbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,8 milliárd forinttal – közölte Marton Frank, a Magyar Posta (MP) Biztosító Rt. igazgatóságának elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A perszonálunióban működtetett két biztosító 2003-ban, működésének első évében 4,7 milliárd forint díjbevételre tett szert, és több mint 100 ezer ügyfelet szerzett.

Az eseményen Marton Frank elmondta, hogy a két társaság három éven belül profitábilis kíván lenni, hosszabb távon pedig az öt legnagyobb magyarországi biztosító közé szeretne kerülni. Az életbiztosítás területén a társaság jelenleg a hatodik helyen áll a cégek rangsorában, míg a nemélet-biztosítást tekintve a tizenkettedik.

Az előbbi területen szeretné erősíteni pozícióit jövőre, míg a nemélet-biztosítást tekintve a kilencedik helyet kívánja megszerezni.

Az MP Biztosító az idén január-szeptemberben 2,131 milliárd forint díjbevételre tett szert, ami több mint 2 milliárd forinttal haladja meg az egy évvel ezelőttit.

A Magyar Posta Életbiztosító Rt. az idén szeptember végéig 6,279 milliárd forint díjbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 2,709 milliárd forinttal.

A sajtótájékoztatón Marton Frank a kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (gfb) ajánlataikról elmondta, hogy az átlagos emelésük nem éri el az infláció mértékét, és az alapdíjak 6 százalékkal emelkednek.

Az igazgatóság elnöke gfb célcsoportként a Posta ügyfélkörét, ezen belül a vidéki gyakorlott vezetőket, a 2000 köbcenti vagy ez alatti autóval rendelkezőket nevezte meg.

Marton Frank elmondta, hogy az MP Biztosító tavaly a gfb-t váltó ügyfelek 30 százalékát szerezte meg, és az idén is hasonló arányra törekszik.

Kérdésekre válaszolva az igazgatóság elnöke elmondta, hogy a nemélet-biztosítási díjbevételnek 85 százalékát hozza a gfb, és 2004 végére a biztosítót váltók nélkül számolva 140-145 ezer kötelezővel rendelkező ügyfelük lesz.

Az igazgatóság elnöke úgy vélte, hogy a gfb-piaci versenynek az MP Biztosító lesz az egyik nyertese.

Az eseményen elhangzott, hogy a Magyar Posta Életbiztosítónak az év végén több mint 24 ezer szerződése lesz, ami 6000-rel haladja meg az egy évvel korábbit. Az MP Biztosító az év végén várhatóan több mint 187 ezer szerződést kezel majd, szemben az egy évvel korábbi 27 500-zal.

A sajtótájékoztatón közölték azt is, hogy az MP Biztosító új termékkel, casco biztosítással jelenik meg a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik