Belföld

Maradnak a Bush-kabinet gazdasági kulcsfigurái

Bush újraválasztott amerikai elnök a szakértők várakozása szerint egyelőre nem kezdeményez változtatásokat a gazdasági vezetés kulcspozícióiban.

Elemzők és republikánuspárti illetékesek szerint marad a posztján John Snow pénzügyminiszter, legalábbis ideiglenesen, hogy tovább vigye az adóreformot.

Ethan Siegal, az intézményi befektetőknek tanácsadó Washington Exchange elnöke úgy vélte, hogy Bush elégedett pénzügyminiszterével, aki csak akkor távozna a posztról, ha ezt ő maga akarná. Snow egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy mi az elképzelése.

Siegal szerint Bush a következő években a fő hangsúlyt adócsökkentési politikájának a folytatására, az adórendszer egyszerűsítésére helyezi. Bush számára nagy kihívást jelent, hogy új személyt kell keresni az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élére, miután Alan Greenspan 2006-ban távozik a posztról.

Siegal szerint a Bush kormányzatnak egyelőre nincs jelöltje a Fed élére. A HVB Bank vezető gazdasági szakértője, Roger Kubarych szerint azonban Bush csapatából többen is szóba jöhetnek, köztük Stephen Friedman, az elnök gazdasági tanácsadója, továbbá Bush gazdasági tanácsadó testületének egykori vezetői, Martin Feldstein, vagy Glenn Hubbard.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik