Belföld

Vegyi raktár égett a XV. kerületben

Eloltották a vasárnap este Budapest XV. kerületében, a Palota Környezetvédelmi Kft. 300 négyzetméteres vegyi raktárában keletkezett raktártüzet - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője.

Mint azt a szóvivő elmondta, 21 óra 38 perckor kapták a riasztást. Összesen 41 járművel és 144 tűzoltóval vonultak a helyszínre, ahol egy raktárépületben különböző, 200 literes fémhordókban tárolt vegyi anyagok égtek.

Nem volt közvetlen veszélyben a lakosság a XV. kerületi Szántóföld utcában és környékén, ahol vasárnap este kigyulladt a Palota Környezetvédelmi Kft. egyik vegyi raktára – tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. A kigyulladt, egyszintes 300 négyzetméter alapterületű raktárban különböző vegyi anyagokat tároltak. A szakemberek folyamatosan mérik a kibocsátott mérgező anyagok szintjét, de az nem lépi túli az emberi egészségre ártalmas határértéket – hangsúlyozta a szóvivő, hozzáfűzve: ezért a lakosok kitelepítésére nem volt szükség. Dobson Tibor elmondta: egyelőre esetleges, áldozatról, illetve sebesültekről nem tudni, de még nem tudták megkezdeni a terület átfésülését.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Egyesület (RSOE) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy este tíz óra előtt néhány perccel kigyulladt egy tűz- és robbanásveszélyes anyagokkal teli raktár Budapesten. Az RSOE tájékoztatása szerint a Palota Környezetvédelmi Kft. 300 négyzetméteres raktárában keletkezett a tűz, és úgy tudják, hogy ritkán lakott területen helyezkedik el a raktárépület, így lakóházakat nem veszélyeztet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik