Belföld

Még befektetőre vár a Magyar Hírlap

A Láng Holdinghoz, valamint a HVG-t megvásárló WAZ-csoporthoz tartozó befektetők jelentkezése mentheti meg a Magyar Hírlapot, amelynek megszüntetését múlt pénteken jelentette be kiadója, a Ringier – írja a Napi Gazdaság.

Papp Béla, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója nem árulta el kiket érdekelt komolyabban a Magyar Hírlap, de sem cáfolni sem megerősíteni nem kívánta a Napi Gazdaság információit, miszerint az egyik szakmai befektető a Láng Holding-csoporthoz, a másik pedig a legutóbb a HVG-t megvásárló WAZ-csoporthoz tartozik.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Ringier által megkeresett 40 pénzügyi és 20 szakmai befektetőből ötöt, illetve négyet érdekelt az ajánlat, ám érdemi megbeszélést két pénzügyi és két szakmai befektetővel folytattak, akik közül egy-egy visszalépett.
Korábban Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának neve is szóba került a lehetséges befektetők között.

A Magyar Hírlap dolgozói mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák a lapot. A lap keddi számában vastag piros betűkkel hívják fel a figyelmet, hogy már csak 4 lapszám jelenhet meg, amennyiben nem találnak befektetőt.


A szerkesztőség arra kéri a kiadót, hogy valamilyen formában méltányos időre adja át nekik a kiadás jogát. A lap munkatársai akár ingyen is dolgoznának, amíg nem találnak új tulajdonost. A szerkesztőség álláspontja szerint a kiadó ugyanis nem kezelheti egyszerű árucikknek a nagy múltú újságot, mivel az a nemzeti kultúra része.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik