Belföld

A kettős állampolgárságról is szavazhatunk decemberben

Mádl Ferenc az állampolgársági szabályok módosításával kapcsolatos ügydöntő népszavazást is december 5-re tűzte ki, így ezen a napon két kérdésben is jogunk van dönteni.

A köztársasági elnök csütörtökön 2004. december 5-re kitűzte az állampolgársági szabályok módosításával kapcsolatban az országos ügydöntő népszavazást – közölte Mádl Ferenc hivatalának sajtófőosztálya.

A FigyelőNet szerkesztőségéhez eljuttatott közlemény szerint a népszavazásra feltett kérdés a következő lesz:

„Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. §-a szerinti ťMagyar igazolvánnyalŤ vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?”

A köztársasági elnök az egészségügyi közszolgáltató intézmények tulajdonlásával kapcsolatos országos népszavazást is erre az időpontra tűzte ki, így a választópolgároknak ezen a napon két kérdésben is joguk van dönteni.


Ez utóbbi témában a feltett kérdés a következő: “Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik