Belföld

A vártnál jobban zárta a negyedévet az SAP

Európa legnagyobb szoftvergyártója, az SAP licenceladásokból származó bevétele 13 százalékkal nőtt, a társaság tovább növelte piaci részesedését.

Pénzügyi évének szeptember végén befejeződött harmadik negyedében az SAP szoftver-licenc bevételei 49l millió eurót tettek ki; a Reuters által megkérdezett 22 elemző 440 és 507 millió euró közti előrejelzésének átlaga 466 millió euró volt.

A társaság EBIT-eredménye a korábbi előrejelzések sávjának felső szélén alakult, 12 százalékkal 475 millió euróra nőtt; az SAP teljes árbevétele 8 százalékkal 1,8 milliárd euróra emelkedett.

Az SAP most megerősítette a szoftver-eladások éves növekedési ütemére korábban adott 10 százalékos előrejelzését; várakozásai szerint az EBIT-kulcs egy százalékponttal javulni fog.

A növekedést most nem csupán az Egyesült Államokban és Németországban következett be, hanem Európa más országaiban és Ázsaiában is. 

” Mindhárom régió növekedést mutat, a társaság teljesítménye most sokkal kiegyensúlyozottabb, mint az év első felében volt” –  nyilatkozta az SAP vezérigazgatója, Henning Kagermann.

Az SAP-nak ismét sikerült ellenállnia az IT-kiadások növekedése lassulását mutató trendnek, mert a vásárlók előnyben részesítik átfogó megoldást jelentő szoftver-rendszereit, így növelni képes piaci részesedését nagy versenytársaival (Oracle, PeopleSoft, Siebel Systems, Microsoft) szemben. Szoftverbevételeinek részesedése a világpiacon az egy évvel korábbi 53 százalékról 56 százalékra, az Egyesült Államokban 32 százalékról 38 százalékra nőtt.

Az SAP részvénye idén 4 százalékot vesztett értékéből – követve az ágazati index mozgását. A mai kereskedés első szakasza 2,48 százalékos erősödést hozott, a papír árfolyama 133,22 euróig emelkedett; éves minimuma 116,12 euró, maximuma 142,70 euró volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik