Belföld

Hiller István az MSZP elnöke

Hiller Istvánt választotta az MSZP elnökévé a párt tisztújító kongresszusa szombaton Budapesten. A szavazáson 552 küldött vett részt, valamennyien érvényes voksot adtak le.

Hiller István 396 szavazatot kapott, míg Szekeres Imre 152-t. Két szavazólapról mindkét jelölt nevét kihúzták, egy-egy szavazólapra pedig Lendvai Ildikó, illetve Toller László nevét írták fel. A kongresszus hosszasan tapsolta a megválasztott elnököt, akinek kezét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kovács László korábbi pártelnök egyszerre emelte a magasba. Hiller István köszönetet mondott a kongresszusnak, Gyurcsány Ferenc pedig gratulált az új elnöknek.

Hiller István: Magyarországon erős szociáldemokrata párt van

Magyarországon erős szociáldemokrata párt van, amelyre érdemes szavazni – mondta Hiller István, az MSZP új elnöke a megválasztása után tartott sajtótájékoztatón.

“Van üzenet. Az az üzenet, hogy van Magyarországon erős szociáldemokrata párt. Az az üzenet, hogy a Magyar Szocialista Pártra érdemes szavazni, mert Magyarországot szabaddá és igazságossá tette a rendszerváltozás és mert ennek a folyamatnak folytatódnia kell” – fogalmazott a politikus.

Hozzátette: “vannak számok, vannak szavazatok mégis a számoknál és a szavazatoknál fontosabb az összetartás, a politikai együvé tartozás és a szeretet”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik