Belföld

Árverési cápákkal hadakozik az APEH

Országos hálózatot alkotó, úgynevezett árverési cápák akadályozzák az APEH által meghirdetett liciteket - jelentette ki pénteken Egerben az APEH Heves Megyei Igazgatóságának végrehajtásért felelős helyettes vezetője.

Az agresszívan fellépő licitálók miatt, a nagy értékű ingóságok, elsősorban személygépkocsik, többnyire csupán a meghirdetett ár negyedéért kelnek el – közölte Lukács György.

Mint elmondta: az árverési cápák, folyamatosan olvassák az APEH weblapján megjelenő árverési hirdetményeket és megjelennek a licitek helyszínén.

A könnyen értékesíthető ingóságok esetében, agresszív fellépéssel, fenyegetésekkel megfélemlítik azokat, akik beszállnának az árverésbe. Ajánlattétel hiányában a licit vezetője kénytelen a kikiáltási ár egynegyedére leszállítani az árat. Vagyis az árverési cápák a piaci ár negyedéért jutnak, például nagy értékű gépkocsik birtokába.

Hozzátette, hogy ez sem az APEH-nek, sem a végrehajtás alá volt adózónak nem jó. Utóbbi nem tudja megtéríteni az adótartozását és az állam sem jut hozzá a pénzéhez. Hangsúlyozta, hogy az APEH-nek törvényes lehetősége nincs mindennek megakadályozására. Ebben a helyzetben arra kérték a rendőrséget, hogy biztosítsa egy rendőr jelenlétét az árveréseken. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik