Belföld

Az MSZP is vizsgálja Zuschlag kijelentéseit

Az MSZP-frakció vezetősége a párt etikai bizottságát kéri a Zuschlag-ügy kivizsgálására. A Fidesz csütörtökön arra kérte az MSZP-t, hogy határolódjanak el a szocialista képviselő cinikus és embertelen szavaitól.

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Országgyűlési Képviselőcsoportjának vezetősége felkérte a párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottságát, vizsgálja meg, hogy Zuschlag János országgyűlési képviselő 2004. október 12-i, a Terror Háza előtt tett elfogadhatatlan kijelentése, magatartása összeegyeztethető-e a szocialista politikusoktól elvárt viselkedési normákkal.

A fiatal szocialista párti képviselő a Terror Háza előtt egy társával az időjárásról beszélgetve olyan megjegyzést tett a holokauszt áldozataira, hogy nekik már nem volt hideg, majd ezen, a Hír Televízió felvétele szerint, nevetett.

A Fidesz frakcióelnöksége az eset után, méf csütörtökön közleményt adott ki az ügyben, melyben felkérték Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, valamint a koalíciós pártok frakcióvezetőit, hogy a lehető leghatározottabban határolódjanak el a szocialista képviselő “megdöbbentően cinikus és embertelen szavaitól”.

Zuschlag a képek levetítése, majd a kirobbant botrány után bejelentette: visszalép az MSZP elnökségi tagságára való jelöléstől, egyben bocsánatot kért mindazoktól, akiket “átgondolatlan, könnyen félreérthető kijelentésével” megsértett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik