Belföld

Csődegyeztető tárgyalást tart novemberben a Humet

A Humet Rt. november 22-én várja hitelezőit egyezségi tárgyalásra - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.

A Humet május végén kért csődvédelmet, miután meghiúsult a likviditási gondok megoldását célzó alaptőke-emelés.

A társaság május 21-i közgyűlése, amely utasította az igazgatóságot, hogy kérjen csődvédelmet, egyben felhatalmazta a vezetést az alaptőke zártkörű felemelésére.

Ezzel élve a Humet igazgatósága megtárgyalta a csődegyezséghez szükséges teendőket és ennek keretében 7,2 millió új részvény zártkörű kibocsátásáról döntött, amely részvényeket a társaság hitelezői 29 forintos kibocsátási áron jegyezhetik le.

A közlemény szerint a jegyzésben azok is részt vehetnek, akik az ez év tavaszi sikertelen alaptőke-emelés során szándéknyilatkozatot tettek a részvényjegyzésre, továbbá azok, akiknek a 2002 őszi részvénycsere okán úgynevezett 36 forintos követelésük volt a Humettel szemben, de arról lemondva a későbbi részvénycsere mellett döntöttek.

A Humet közölte továbbá, hogy a nyomdai úton előállított 150 forint névértékű törzsrészvényeit 2004. december 27-én alakítja át dematerializált, 6 forint névértékű részvényekké.

A részvények névértékének leszállításáról 6 forintra, egyben a jegyzett tőke leszállításáról még tavaly novemberben döntött a Humet közgyűlése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik