Belföld

Mohácsi megy Demszky helyett

Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) egyhangúlag Mohácsi Viktóriát, az oktatási tárca miniszteri biztosát javasolja a párt megüresedett európai parlamenti (EP) képviselői posztjának betöltésére.

Horn Gábor ügyvivő kedden, a testület ülését követően elmondta. a javaslatot az SZDSZ országos tanácsa (ot) fogja jóváhagyni. Hozzátette, ha szükséges, rendkívüli ülést is összehívhatnak, ám várhatóan a november első hétvégéjére tervezett tanácskozáson fognak dönteni.

Mint mondta, még “nem világos”, mikortól lép érvénybe Demszky Gábor lemondása. Demszky Gábor csütörtökön jelentette be, hogy lemond európai parlamenti képviselői posztjáról. A fővárosi közigazgatási hivatal vezetője szerdán közölte, álláspontja szerint a főpolgármesteri tevékenység nem egyeztethető össze az európai parlamenti képviselői megbízatással.

Horn Gábor elmondta: Mohácsi Viktória, aki az SZDSZ EP-választási listájának harmadik helyén szerepelt, elkötelezett liberális politikus, akinek szakterülete, az emberi és kisebbségi jogok a párt kiemelt prioritása. Mohácsi Viktória fiatal, több nyelven beszélő, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező politikus, akit az Európai Parlament liberális frakciója is örömmel fogad – fűzte hozzá. Mohácsi Viktória csütörtökön úgy nyilatkozott az MTI-nek: örömmel vállalná az európai parlamenti képviselőséget, amennyiben erre felkérést kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik