Belföld

MBA-program indul Gödöllőn

Amerikai típusú MBA-program indul a gödöllői Szent István Egyetemen jövő év elejétől - erről írt alá megállapodást Molnár József, a Szent István Egyetem rektora, valamint Neil J. George, a Webster University elnökhelyettese kedden.

Az együttműködési szerződést a két egyetem megbízottai az USA magyarországi nagykövetének rezidenciáján írták alá George Herbert Walker nagykövet jelenlétében. Az aláíráson ott volt Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

A megállapodás alapján magyar szakembereknek lehetőségük lesz egy kétéves kurzus elvégzését követően úgynevezett MBA minősítést szerezni a gödöllői egyetemen a Webster University oktatási programja alapján. Ezt a programot a két egyetem szakemberei közösen dolgozzák ki.

A magyar hallgatókat gödöllői és amerikai tanárok oktatják majd üzleti ismeretekre, egyebek között humán erőforrás-gazdálkodásra, logisztikai ismeretekre, finanszírozásra, továbbá nemzetközi gazdasági kapcsolatokra – közölte Molnár József, a Szent István Egyetem rektora az MTI-vel.

Az új képzési formára csak diplomások jelentkezhetnek, ugyanis az üzleti menedzserképzés már egyetemi szintű végzettséget, továbbá jó angol nyelvtudást feltételez a jelentkezőktől.

Neil J. George az MTI-nek elmondta: az együttműködéshez azért a gödöllői egyetemet választották partnerül, mert szakmailag jól felkészültnek tartották. Szempont volt az is, hogy a képzés ne Budapesten legyen. Az elnökhelyettes bízik a jó együttműködésben és abban, hogy saját St. Louis-ban működő egyetemének is hasznára válik a közös munka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik