Belföld

Suchman újra kormánytag lehet

Egy héten belül három új államtitkárt - Suchman Tamást, Szanyi Tibort és Veress Józsefet – nevez ki a köztársasági elnök – értesült a Népszava.

Várhatóan Suchman Tamás lesz Kolber István területfejlesztésért, lakás- és építésügyért, illetve idegenforgalomért felelős tárca nélküli miniszter államtitkára – erősítette meg szocialista forrásokra hivatkozva a keddi Népszabadság a Népszava egy nappal korábbi értesülését.

A Horn-kormány privatizációs minisztere most először kap ismét kormányzati, illetve fontos politikai szerepet azután, hogy a Tocsik-botrány után távozni kényszerült az akkori kabinetből. Államtitkárként várhatóan hozzá tartoznak majd az ipari parkok kialakításával, fejlesztésével kapcsolatos ügyek.


A Földművelésügyi Minisztérium államtitkári posztjáról nemrégiben távozott Szanyi Tibor a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba kerül, ahol az átszervezés révén a külügyi tárcától átkerült külgazdasági kapcsolatokért felel majd.

A Veress József helyettesként általános politikai államtitkári posztot kap Baráth Etele, az európai ügyek tárca nélküli minisztere mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik