Belföld

Az MDF országos választmánya dönt Herényi visszahívásáról

A Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt Herényi Károly a párt országos választmánya elé terjeszti, s erről levélben értesítette az indítvány aláíróit is - tudatta közleményében az MTI-vel Szép Zsuzsa, az MDF szóvivője.

Herényi Károly emlékeztette az indítvány jegyzőit arra, hogy a korábbi hasonló kezdeményezést az országos választmány szeptember 5-ei ülésén elutasította.

Az országos választmány szeptember 5-i határozata a “Lakitelek munkacsoport” tevékenységét az MDF politikai céljaival és törekvéseivel ellentétesnek minősítette – áll a dokumentumban. Az MDF hétfői frakcióülésén a bizalmatlansági indítványról nem határoztak. Az indítványtevő képviselők frakcióülésen kívül és saját véleményüket fogalmazták meg, ezért ez nem tekinthető a képviselőcsoport döntésének.

Herényi Károly a bizalmatlansági indítványt a szombati országos választmány elé terjeszti, mert az MDF új alapszabálya szerint a frakcióvezető leváltásához, vagy kinevezéséhez az Országos Választmány egyetértése szükséges – mutat rá a közlemény.

Balogh László, a lakitelkiek szóvivője korábban hétfőn újságírókkal közölte: Herényi Károly frakcióvezetőt ismét visszahívta tisztségéből az MDF parlamenti képviselőcsoportjának többsége, a Lakitelek munkacsoporthoz tartozó képviselők, bvalamint a a betöltetlen frakcióvezető-helyettesi posztra megválasztották Ékes Józsefet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik