Belföld

Malév-privatizáció: az AUA kiszállt, a vezérigazgató beszállhat

Az osztrák AUA légitársaság nem vesz részt a Malév privatizációjában, a cég elnök-vezérigazgatója ugyanakkor érdekelt lehet a nemzeti légitársaság magánosításában.

“A magyar hatóságok privatizációs követelményeinek részletes tanulmányozása alapján arra a döntésre jutottunk, hogy nem veszünk részt a privatizálásban” – közölte az AUA osztrák légitársaság hétfőn.

A közlemény szerint az osztrák csoport saját hálózatának továbbépítésére és jelenlegi együttműködései elmélyítésére akar összpontosítani.

A Népszabadság értesülései szerint a Malév elnök-vezérigazgatója viszont részt vesz a társaság privatizációjában. A hírt hivatalosan nem erősítették meg, így nem tudni pontosan, hogy Sándor László milyen formában jelenne meg a Malév megvásárlásában.

Az ÁPV Rt. a pályázati anyag megvásárlásának határideje lejártakor nem árulta el, kik vásárolták meg az anyagokat, nehogy negatívan befolyásolja a pályázatokat. Mindössze egyetlen jelentkező, a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest Rt. vállalta hivatalosan is, hogy érdeklődik a Malév iránt. A Népszabadság szerint valószínű, hogy Sándor László a Demján-féle konstrukcióban lehet érdekelt.

A magyar nemzeti légitársaság lehetséges kérői között az osztrákokon kívül a kínai Hainan Airlines szerepelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik