Belföld

Jelentősen emelkedik az üzemanyagok ára

Szerdától már csak 260 forint felett vásárolhatunk 98-as benzint és a gázolaj literjéért is 237 forintot kell majd fizetni a Mol-kutaknál.

Október 13-án, szerdán 0 órától a Mol Rt. a motorbenzin és a gázolaj literenkénti fogyasztói árát 5 forinttal emeli. A cég az áremelést a világpiaci folyamatakkal indokolja.


A Mol az áremelést a világpiaci folyamatokkal indokolta. Az elmúlt hét folyamán a nemzetközi piacokon tovább nőtt a kőolaj jegyzésára, aminek következtében a Brent típus ára újabb rekordszintet, 49,71 dolláros árat ért el hordónként.


Az áremelkedés oka a változatlanul erőteljes USA-beli és ázsiai keresletbővülés, továbbá az, hogy az olajtermelő országok már csak igen kevés szabad kapacitással rendelkeznek. A kőolaj áremelkedése nyomán tovább nőttek és újabb csúcsszintet értek el a motorbenzin- és a gázolajárak. Az elmúlt hónap folyamán a kőolaj, valamint a motorbenzin és a gázolaj jegyzésára közel 20 százalékkal emelkedett.

Ezért a Mol kútjainál 2004. október 13-án 0 órától a 95-ös ólmozatlan benzin 252,5 forintba kerül majd literenként, a 98-as ólmozatlan benzin 261,5 forint, a diesel gázolaj pedig 237 forint lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik