Belföld

Sikeres volt a BorsodChem részvényértékesítése

A BorsodChem Rt. bejelentette, hogy október 6-án sikeresen lezárult a társaság által kibocsátott törzsrészvények és globális letéti igazolások („GDR") VCP Industrie Beteiligungen AG (VCPI) és a CE Oil & Gas Beteiligung und Verwaltung AG (CEOG) általi értékesítése.

A tranzakció részletei a következők:

• A globális részvényértékesítés során (a túljegyzési opció lehívását megelőzően) a társaság 47 700 000 darab részvényét sikerült (törzsrészvények illetve GDR-ok formájában) értékesíteni, mely értékpapírok összesen az alaptőke mintegy 62,6 százalékát teszik ki.

• Az értékesítési ár törzsrészvényenként 1850 forint (32,89 lengyel zloty), GDR-onként pedig 9,28 USD volt (1.00 USD = 199,3795 forint árfolyamon). Minden egyes GDR egy törzsrészvényt testesít meg.

• A globális részvényértékesítés a társaság értékét mintegy 140 932,63 millió forintban (570 millió EUR, 707 millió USD, 2,5 milliárd lengyel zloty) határozta meg.

• A teljes részvényértékesítés összértéke, a túljegyzési opció lehívása előtt, 88 245 millió forint (357 millió EUR, 443 millió USD, 1568,86 millió lengyel zloty) volt.

• A túljegyzési opció tárgya legfeljebb 4 000 000 törzsrészvény.

• A társaság törzsrészvényeinek mind a lengyelországi értékpapírpiacra, mind a Varsói Tőzsdére történő bevezetése engedélyezésre került. A törzsrészvényekkel először előreláthatólag 2004. október 8-án lehet kereskedni a Varsói Tőzsdén.

• 2 320 000 új GDR került felvételre az Egyesült Királyság Értékpapírhatósága hivatalos értékpapírlistájára (Official List of the UK Listing Authority). E GDR-ok október 6-án bevezetésre kerültek a Londoni Tőzsde kereskedési rendszerébe.

• Az allokációt követően egyetlen vásárló sem szerzett a Társaság által kibocsátott törzsrészvények 5 százalékát meghaladó részesedést. A globális részvényértékesítésben elismert pénzügyi intézmények, így befektetési- és nyugdíjalapok, vagyonkezelő társaságok vettek részt. A lengyel befektetők részére 7 300 000 törzsrészvény került allokálásra, amely a teljes részvényértékesítés (túljegyzési opció lehívása előtti) összértékének 15,3 százalékát testesíti meg.

• A globális részvényértékesítés eredményeként, a túljegyzési opció lehívása előtt a trsaság részvényeinek mintegy 71 százaléka került közkézre, a túljegyzési opció teljes lehívása esetén a közkézhányad 77 százalékra emelkedhet.

Címkék: archívum

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.