Belföld

PSZÁF-bírság a Hamilton brókercégnek

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hárommillió forintra bírságolta a Hamilton International Tőzsdeügynökséget a tevékenységi és működési szabályok megsértése miatt - közölte a PSZÁF a Magyar Tőkepiacban.

A felügyeleti vizsgálat egyebek közt azt állapította meg, hogy a brókercég portfóliókezelése, valamint állampapírügyletei nem feleltek meg teljeskörűen a jogszabályi előírásoknak. Fény derült továbbá arra, hogy egyes esetekben az ügyfélszámlákról olyan utalások történtek, amelyek engedélyhez kötött pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek minősülnek, és az rt. nem rendelkezett erre jogosító felügyeleti engedéllyel.

A vizsgálat ugyanakkor nem tárt fel konkrét ügyfél érdeksérelmeket. A bírság kiszabásakor a PSZÁF enyhítő körülményként értékelte a brókercég konstruktív együttműködését, valamint azt, hogy a vizsgálat során feltárt szabálytalanságok megszüntetése érdekében intézkedéseket tett.

A PSZÁF előírta a Hamilton Rt. rendkívüli közgyűlésének 30 napon belüli összehívását, valamint az igazgatóság számára helyreállítási terv készítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik