Belföld

Hatan a Hungexpoért

Hat cég jelentkezett be a Hungexpo Rt. 77 százalékos állami csomagjára - jelent meg a Magyar Hírlap szerdai számában.

A szakértők szerint legalább hatmilliárdot érő cégért indul az OTP Ingatlan Rt., a Harris Kft., a Wallis Rt., egy Demján Sándor nevéhez köthető vállalkozás valamint külföldi tulajdonú vásárszervező cégek.

Az ÁPV Rt. az elkövetkező naponban dönt majd, melyik pályázó felelt meg az előírt szakmai és pénzügyi feltételeknek, ezek után megkezdhetik a cég átvilágítását, 2005. január 11-ig pedig beadhatják ajánlataikat.

Az ajánlatokank tartalmazniuk kell egy kiállítás- és rendezvényközpont kialakításának tervét, azt azonban már rájuk bízza a vagyonkezelő szervezet, hogy a fejlesztéseket a mostani vagy egy új helyszínen valósítják-e meg. Az biztos, hogy mindkét megoldás több tízmilliárd forintba kerül.

A Magyar Hírlap úgy tudja, van olyan jelentkező, aki a soroksári BILK logisztikai központ területén vagy annak szomszédságában építkezne, mert a részben állami pénzből készült, a Waberer’s-csoport tulajdonában lévő raktár- és elosztóközpont teljes egészében biztosítaná az infrastruktúrát, a holding szóvivője ugyanakkor nem ismer ilyen elképzeléseket.

A privatizáció előtt álló Hungexpo idén 5 milliárdos árbevételt tervez, és ennek 59 százalékát már az első félévben teljesítette. A cég tavaly 5,5 milliárdos forgalmat produkált, amelynek magyarázata,hogy páratlan évben több közönség csalogató kiállítás szervezhető.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik