Belföld

Szükséghelyzet az ELTÉ-n

Az ország egyik legrangosabb egyetemén az energiaszámla fizetés késleltetését, a mérőórák naponta történő leolvasát határozták el annak érdekében hogy a csődközelbe jutott egyetem működését fenntarthassák.

Klinghammer István, az ELTE rektora a Magyar Rádiónak elmondta: kérik az energiaszámlák átütemezését, tehát az október, november, decemberi számlák kifizetését egyeztetést követően január-március hónapokra kívánják halasztani.

A főigazgató továbbá bejelentette: leállításokat hajtanak végre, tehát az egyetem épületeit nem fűtik, a kutatást felfüggesztik, a közműóra leolvasásokat naponta teszik meg, egyszerűen azért, hogy pontosan tudják, hogy nincsenek-e esetleg rendkívüli fogyasztások. Hozzátette: A személyi dolgokban pedig áttekintik azt, hogy az óraadóknak, a részfoglalkozásúaknak, a nyugdíjas kollégáik alkalmazását hogyan tudják úgy mederben tartani, hogy csak a legszükségesebbeket, ami a minőségi oktatást jelentik, alkalmazzák tovább, a többiektől megválnak, illetve óraadókká és részfoglalkozásúakká alakítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik