Belföld

Szolgáltató munkaügyi minisztériumot akar Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc arról beszélt a munkaügyi minisztériumban tett látogatásán, hogy szolgáltató minisztériumot szeretne, amely információkat és hasznos tanácsokat ad továbbá olyan munkaügyi központokat, kirendeltségeket, amelyek papírok helyett az ügyfelekkel foglalkoznak.

A kormánynak abban kell támogatni az embereket, hogy tudjanak alkalmazkodni a változásokhoz – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium munkaértekezletén.

Magyarországon ma több százezer munkahely hiányzik, de ez nem statisztikai adat vagy szabályozási gond, hanem emberi sorsok problémája – mondta a miniszterelnök, aki a hétfői parlamenti után az első hivatalos munkanapot a Munkaügyi Minisztériumban kezdte.

A tárca munkaértekezletén arról beszélt, hogy elsősorban a szemléleten kell változtatni, mert ma Magyarországon sok méltánytalanság éri a munkavállalókat. Nem ügyeket kell intézni, hanem emberi sorsokat, belátva ugyanakkor azt is, hogy nem lehet megoldani mindig minden problémát. A miniszterelnök szerint egy új gazdasági környezet kialakításával meg kell teremteni a változtatás lehetőségét.

Arról beszélt, hogy a kormányzatnak elsősorban abban kell segíteni az embereket, hogy alkalmazkodni tudjanak a változtatásokhoz. Külön kell tehát támogatni a fiatal pályakezdőket, a GYES-ről visszatérőket, vagy azokat, akik hosszú ideje munka nélkül vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik