Belföld

Vételi ajánlat a Manchester Unitedre

Az amerikai sportmágnás, Malcolm Glazer legalább 650 millió fontos (1,17 milliárd dollár) ajánlatot készül tenni a Manchester United brit labdarúgó klubra.

A brit Financial Mail tudomása szerint Glazer már felfogadta a JP Morgant, hogy lássa el tanácsokkal az ajánlatot illetően. Egyelőre az érintettek közül senki sem kommentálta a lap jelentését.

Glazer, aki a klubban 19,2 százalékot birtokol, szeretné megszerezni a legnagyobb Manchester United részvényesek, John Magnier és J. P. McManus támogatását. Glazer – aki a Tampa Bay Buccaneers labdarúgócsapat tulajdonosa – azt tervezi, hogy ha sikerül felvásárolnia, kivezeti a tőzsdéről a brit klubot. Ez a szurkolók erős ellenállására ütközne, akik a klub részvényeinek 18 százalékát birtokolják.

A világ leggazdagabb futballklubja 27,9 millió font adó előtti eredményt ért el a júliussal zárult üzleti évében, kevesebbet az egy évvel azelőtti 39,3 millió fontnál. A folyó üzleti évre azt jósolták, hogy a kisebb médiabevételek összesen 14 millió fonttal vetik vissza a klub teljes, várható bevételét.

A Deloitte&Touche könyvvizsgáló cég felmérése szerint a 2002/2003-as szezonban a Manchester United érte el a legnagyobb bevételt az európai labdarúgóklubok közül, közel 168 millió fontot.

A Manchester United pénteken 2,5725 fonton zárt a londoni értéktőzsdén, ezzel piaci értéke 675 millió font volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik