Belföld

Csökkentette lakáshitel-kamatát az OTP

Az OTP Bank Rt. 50 bázisponttal csökkentette a deviza alapú lakáshiteleinek kamatait - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Hegedűs Éva, az OTP Bank ügyvezető igazgatója.

Az árazásért felelős testület döntése alapján a svájci frank alapú lakáshitel 2,99 százalékról 2,49 százalékra, míg az euró alapú konstrukció kamatát 4,25 százalékról 3,75 százalékra szállította le a legnagyobb magyarországi hitelintézet – tette hozzá az ügyvezető igazgató. A kezelési költség mindkét termék esetében változatlan maradt.

Lakáshitel termékpalettájának bővítésére a bank a meglévő változó kamatozású, kiegészítő kamattámogatású lakáshitele mellett 5 éves kamatperiódusú, kiegészítő – eszköz oldali – kamattámogatásos hitel bevezetéséről döntött.

A 2004. október 1-jétől igényelhető, lakásépítési kedvezményt is magában foglaló konstrukció kamata a 2004. szeptember 8-án bevezetett, szintén 5 éves kamatperiódusú, új lakás építésére vagy vásárlására igénybe vehető, devizahitellel kombinálható konstrukció kamatához hasonlóan 4,99 százalék, kezelési költsége 2 százalék.

Az árazásért felelős testület döntött arról is, hogy a támogatott, valamint az euró alapú lakáshitelek esetében a maximális futamidő 35 évre emelkedik. A svájci frank alapú lakáshitelek továbbra is maximum 25 évre igényelhetők.

A lakáshitel piacon is domináns OTP bankcsoport a lakosságnak nyújtott hiteleken belül 2004. június 30-án több mint 50 százalékkal részesedett a lakáscélú kihelyezésekből. A legnagyobb hazai pénzügyi vállalatcsoportnál új lakás építésére és vásárlására, használt lakás vásárlására, bővítésére, valamint felújítására is igényelhető hitel akár biztosítási és lakás-takarékpénztári termékekkel kombinálva is. Az OTP tervezi a lakás-előtakarékossággal kombinált deviza hiteltermék bevezetését, amelyet jelenleg elemzésekkel és modellszámításokkal alapoz meg – mondta Hegedűs Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik