Belföld

BUX: erősödéssel indult a hét

A Budapesti Értéktőzsde részvényidexe a BUX 36 pontos erősödéssel 12 566 ponton nyitotta a héfői kereskedési napot. A pénteki záró értékhez képest ez 0,6 százalékos növekedés.

A BUX pénteken 116,77 pontos, 0,92 százalékos csökkenéssel, 12 530 ponton zárt. A részvénypiaci forgalom 20,4 milliárd forint volt, aminek több mint a felét, 12,9 milliárd forintot a BorsodChemre kötött üzletek tették ki.


Deák Balázs, az Inter-Európa Bank elemzője elmondta: az amerikai indexek emelkedtek pénteken a jó makrogazdasági adatok hatására, és ezt az európai piacok is követték. Ennek hatására Budapesten is erősödés valószínű, de nagy elmozdulást nem vár a jelenlegi árszintekről. A hazai vállalati hírek közül kiemelte, hogy lapértesülések szerint az OTP újabb akvizíciós célpontként vizsgálja a horvátországi Nova Bankát.

Rátkai Orsolya, az OTP Bank elemzője szerint a BorsodChem valószínűleg már nem lesz főszereplője a kereskedésnek, inkább a blue chip részvények piacán vár erősebb forgalmat. Megjegyezte, hogy a BorsodChem pénteki 1930 forintos záróára még mindig magasabb az 1850 forintos értékesítési árnál, így a papír árfolyamában elképzelhető további csökkenés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik