Belföld

Csillag István nem áll be az új kormányba

Csillag István gazdasági- és közlekedési miniszter az SZDSZ ügyvivő testületének ülésén felajánlotta lemondását, amit a párt tudomásul vett. Helyére Gaál Gyula a legesélyesebb. Csillag István a jövőben pártja gazdasági kabinetét fogja irányítani.

“Csillag István nem kívánja felesleges konfliktusokkal terhelni az új kormányt. Nem kívánja a Medgyessy-kormány problémáit és sérelmeit újraéleszteni a Gyurcsány-kabinetben. Miután az MSZP-vel való viszonya megromlott, nem kíván szerepet vállalni az új MSZP-SZDSZ kormányban” –  tudatta az SZDSZ szerdán közleményben az MTI-vel. 


Csillag István nem áll be az új kormányba 1

Csillag István


Kuncze Gábor pártelnök egyúttal felkérte Csillag Istvánt az SZDSZ gazdasági kabinetjének vezetésére, aki elfogadta azt.  A Magyar Hírlap korábbi információi szerint Csillag István gazdasági miniszter, helyét Gaál Gyula eddigi államtitkár veheti át, de olyan változat is felvetődött, hogy a tárcát a szocialisták kapják, cserébe az igazságügy- vagy a külügyminiszteri tisztért. Az előbbire az MSZP elfogadná Fodor Gábor jelölését.


A kormánytagok végleges névsorát legkésőbb csütörtökön délelőtt hirdeti ki Gyurcsány Ferenc kormányfőjelölt.

Az SZDSZ gazdasági kabinetét vezeti a jövőben

Csillag István elfogadta Kuncze Gábor pártelnök felkérését az SZDSZ gazdasági kabinet-vezetői tisztségére – áll a szabad demokraták közleményében.

A párt tudomásul vette lemondását a gazdasági miniszteri posztról, azonban elégedett a tevékenységével és szeretnék, ha a kabinet vezetőjeként továbbra is részt venne a liberális gazdaságpolitika megfogalmazásában, illetve képviseletében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik