Belföld

MTV: havi 1,5 milliárdos veszteség

A Magyar Televízió jelenlegi helyzetéről tájékozódott az intézmény székházában tartott kihelyezett ülésén az Országgyűlés Kulturális- és Sajtóbizottsága a parlament plenáris vitájával egy időben.

A bizottság ellenzéki tagjai nem vettek részt a tanácskozáson.

Dr. Czeglédi László a kuratórium elnöke azt mondta, jelenleg havi másfélmilliárd forint a tévé vesztesége, még hozzátette: a jelenlegi létszám nem tartható – írja a Radió.hu

Pető Iván, a kulturális bizottság elnöke válaszában elmondta, Magyarországon semmire sincs annyi pénz, amennyi kellene, azonban az Állami Számvevőszék jelentése szerint a Magyar Televízió áttekinthetetlenül gazdálkodik, pénzügyi rendszere megbízhatatlan. Az MTV nem készült fel a versenyhelyzetre. Az összehasonlítás a külfölddel azért nem jó, mert nincs olyan területe életünknek, ahol nem nehezebb a helyzet, mint a gazdagabb országokban. A kuratórium elnöke azt mondta: nem kérnek több pénzt, de amit kapnak, az biztos legyen, és ne részletekben jusson el hozzájuk – tette hozzá Pető Iván.

Megújulási szándék

Minimális anyagi ráfordítással teljes körűen megújítja internetes és teletextes szolgáltatását a Magyar Televízió. A napi 670 ezres látogatószámmal piacvezető MTV Teletext mellett a köztévé hasonló pozíciót akar elérni a televíziós portálok között a 2004. október 1-én induló Híradó Online-nal.

A portál készítői a hagyományos struktúrát átalakítva, televíziós műsorokról nevezték el rovataikat, illetve alrovataikat.Terveik között szerepel, hogy a napi aktuális anyagok mellett interneten hozzáférhetővé tegyék a többezer órát kitevő tévés film- és műsorarchívumot is. Kereshetővé válnak a Híróra, az esti Híradó, valamint az összes televíziós hírháttér műsor anyagai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik