Belföld

Nemzetközi vásár Lentiben

Összesen 132 hazai és külföldi cég vesz részt a három napig tartó X. Lenti nemzetközi vásár és kiállításon, amely pénteken nyílt meg a nyugat-zalai határvárosban.

“Versenyképességünk záloga: hogyan ítélik meg teljesítményünket Európában” – hangsúlyozta Sugár András, a T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. vezérigazgatója a Lenti áruseregszemle megnyitásakor. Mint mondta, az “együttműködés és a bizalom a régiók fejlődésének kulcsa”, s ezt jól kifejezésre juttatja a tíz év alatt nemzetközivé erősödött lenti vásár.

Az élelmiszer-, fa-, építő- és a gépipari, valamint a mezőgazdasági és kézműves termékek jellemzik a Kerka-parti város jubiláló vásárát, amelyen a 118 hazai vállalkozás mellett összesen 14 horvát, olasz, osztrák, szlovén és szlovák vállalkozás vesz részt.

Elsősorban logisztikai berendezéseket, mezőgazdasági gépeket, szerszámokat, autó- és építőanyag-ipari termékeket és hegesztéstechnikai eszközöket kínálnak a külföldi kiállítók a vasárnap záruló lenti áruszemlén.

Nógrádi László, Lenti polgármestere közölte: a vásár alkalmából “ötoldalú” együttműködési megállapodást írnak alá az olaszországi Capannori, az osztrák Bad Ratkersburg, a horvátországi Muraszerdahely (Murska Sreda) és a szlovéniai Lendva városával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik