Belföld

Amerikai csomagolócég új üzemet nyitott Újhartyánban

Felavatták a New Jersey-i székhelyű Sealed Air Coorporation gyártelepét Újhartyánban csütörtökön, amely a cég közép-kelet-európai központjául szolgál majd.

A világ egyik vezető csomagolóanyagipari cégcsoportjának Cryovac élelmiszercsomagolási divíziója által létrehozott üzem beruházásának összegét a társaság vezetői nem hozták nyilvánosságra. Az üzem élelmiszeripari csomagolóanyagok – műanyagfóliák és -tálcák gyártásával foglalkozik, egyben a cég közép-kelet-európai központjául szolgál. Az üzemből főként belföldi megrendelésre gyártanak, de innen fogják ellátni a cég lengyel, cseh, szlovák, román és ukrajnai, valamint egyéb európai ügyfeleit is.

Stuart Prosser, a Cryovac divízió elnöke aláhúzta: “az újhartyáni üzem a közép-európai beruházási stratégiánk része. Újhartyán egyre inkább vezető szerepet tölt be a Sealed Air európai – különösen a most kibővült európai uniós üzleti tevékenységében.”

Jean-Luc Sornay, a kelet-közép-európai régió igazgatója kérdésre válaszolva elmondta: a gyárat a jövőben bővíteni fogják. Az első ütemben 75-80 főt alkalmaznak az új gyárban.


A Sealed Magyarország Kft. 1991 óta működik, kezdetben csak képviseleti és kereskedelmi irodával volt jelen a piacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik