Belföld

Lakástakarékkal kombinált deviza lakáshitel

A Fundamenta-Lakáskassza Lakástakarékpénztár és az Erstebank szeptember közepén deviza alapú lakáshitel és a lakástakarékpénztári szerződés előnyeit egyesítő kombinált termékkel jelent meg - jelentette be Gergely Károly, a Fundamenta-Lakáskassza Lakástakarékpénztár Rt. vezérigazgatója.

Az új termék a már eddig is létező kedvezményes forint alapú lakáshitelek és a lakástakarékpénztári szerződések mintájára készült: a konstrukció lényege, hogy a Fundamenta-Lakáskasszával szerződő ügyfél számára az Erstebank előhitelt nyújt, amelynek tőkerészét az adós a lakástakarékpénztári szerződés tőkerészével törleszti. A hitel 500 ezer forinttól 11,75 millió forint összegig vehető igénybe és az ügyfél egy időben köt szerződést az Erstebankkal és a Fundamenta Lakástakarékpénztárral.

A 2003 júniusában a Fundamenta Lakástakarékpénztár és a Lakáskassza Wüstenrot Lakástakarékpénztár fúziójával létrejött Fundamenta-Lakáskassza Lakástakarékpénztár 2003-ban – a fúziós költségek következtében – 1,2 milliárd forintos veszteséggel zárt és erre az évre is mintegy félmilliárd forintos negatív eredményre számítottak. A társaság az idei első fél évben azonban a tervekkel ellentétben már 100 millió forintos pozitív eredményt produkált, így minden valószínűség szerint az idei év már nyereséges lesz – mondta Gergely Károly.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik