Belföld

Ötmilliós magyar gyógyszerszállítmány Észak-Oszétiába

Magyarország ötmillió forint értékű gyógyszerszállítmányt küld Oroszországba, az észak-oszétiai túszdráma sebesültjeinek ápolására – jelentette be Kovács László külügyminiszter.

“Erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt még kedden levelet küld Vlagyimir Putyin orosz elnöknek” – közölte a külügyi vezető, aki a sajtótájékoztató után részvétlátogatást tett Oroszország budapesti nagykövetségén. Gyurcsány Ferenc délután tesz látogatást a külképviseleten.

Kovács László emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány az ország nevében határozottan elítélte a több mint háromszáz halálos áldozattal járó észak-oszétiai terrorcselekményt, döbbenetét fejezte ki a történtek kapcsán, és kifejezte részvétét az áldozatok családtagjai felé. A miniszterelnök-jelölt külön is tájékoztatta Oroszország budapesti nagykövetét erről, Kovács László pedig Lavrov orosz külügyminiszternek küldött részvéttáviratot.

Elhangzott, a Külügyminisztérium javasolta, hogy a túszdrámán átesett észak-oszétiai gyerekeket magyarországi utókezelésre hívják meg, a helyszínen tartózkodó ökumenikus szeretetszolgálat vezetője véleménye alapján azonban ettől végül elálltak, mivel a sokkot átélt szülők most nem szívesen engednék el gyerekeiket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik