Belföld

Nem sietős a Deutsche Telekom privatizációja

Az általános tőzsdei lejtmenettel ellenkező irányba tartva, kedd délelőtt kissé drágult a Deutsche Telekom arra a bejelentésre, hogy a német kormánynak "nem sietős" a távközlési vállalat további privatizálása.

A német kormány korábban a Deutsche Telekom 16,7 százalékát az állami Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) bank kezelésébe adta, későbbi értékesítés tervével.

“A Telekom és a posta részvényeit a banknál parkoltuk le, és nincs szükségünk jelenleg arra, hogy a részvényeket a piacra vigyük” – mondta Hans Eichel pénzügyminiszter kedden egy tévényilatkozatban.

A Deutsche Telekom ára esett a múlt héten a frankfurti értéktőzsdén arra a hírre, hogy a francia kormány 9,6 százalékot eladott a France Télécomból, a közadósságot csökkentendő. Mivel Németország államháztartási hiánya ugyancsak meghaladja a GDP-hez képest 3 százalékos euróövezeti tűréshatárt, a befektetők arra számítottak, hogy a piacot hamarosan elárasztják a távközlési részvények, ha a német kormány is ekképpen akarná javítani a könyveit.

A Deutsche Telekom kedd délelőtt 14,40 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 0,35 százalékkal drágább a hétfői, 14,35 eurós zárónál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik