Belföld

Leépít a Pick

450 dolgozó kerül utcára a Pick Részvénytársaságtól - jelentette be Kovács László, a cég vezérigazgatója, majd bejelentése után egy hétre szabadságra ment.

Golhovics Gábor, a Pick szakszervezetének elnöke elmondta, hogy a jövő héten, kedden tárgyalnak a munkáltatóval, de a tervezett leépítés mértékét előreláthatóan nem fogják csökkenteni. Tavaly a vezérigazgató azt ígérte, hogy jelentősen több sertést fognak vágni, mint az előző évben. Ehhez képest a vágások száma rohamosan csökken, ezért van szükség a létszámleépítésre. A szakszervezeti vezető a piac változásában látja a fordulat okát.

Annak idején, amikor azok a tervek készültek, a sertéságazat helyzete, bekerülési árai azt vetítették előre, hogy megéri ilyen mennyiségben vágni sertést. Sajnos, azóta megváltozott a helyzet, és az Unióhoz való csatlakozásunk kapcsán az alapanyaghelyzet megváltozott. Nemcsak magyar sertés van, hanem egész unió területéről a félsertéseket olcsóbban meg lehet szerezni; spanyolból, olaszból, Dániából, Németországból, Hollandiából. Nem tud olyan országot mondani, ahonnan ne lehetne olcsóbban beszerezni, mint itt, a termelőktől a vágott sertést. Gondolom, hogy ez inspirálta, és a mi tulajdonosunk pénzügyi befektető, tehát egész más szemszögből nézi ezt a helyzetet, mint egy igazi húsiparos – mondta Golhovics Gábor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik