Belföld

Lassult a növekedés a második negyedévben az euróövezetben

Az euróövezeti tagországok hazai összterméke átlagosan 0,5 százalékkal nőtt a második negyedévben az első negyedévi 0,6 százalékos ütem után.

Az EU statisztikai hivatalában kedden, második becslésként közölték, hogy az euróövezetben a GDP 2,0 százalékkal volt nagyobb a második negyedben a tavalyi második negyévinél, miután az első negyedben 1,3 százalékkal nőtt, ugyancsak az egy évvel azelőttihez képest.

Az augusztus közepén kiadott első becslés is 0,5 százalékos negyedéven belüli és 2,0 százalékos éves összehasonlítású GDP-növekedést jelzett a második negyedévben az euróövezetben.

Az EU 25 tagországában az átlagos gazdasági növekedés 0,6 százalékos volt a második negyedben az előző negyedhez képest, illetve 2,3 százalékos a tavalyi második negyedhez képest – közölték ugyancsak kedden. Az első negyedben 0,7 százalékos, illetve 1,7 százalékos volt az átlagos gazdasági növekedés az előző negyedévhez, illetve az egy évvel korábbihoz képest.

Az augusztus közepén megjelent első becslés szerint az EU 25 tagországában a második negyedévben 0,6 százalékos volt az átlagos GDP-növekedés az előző negyedhez képest, és 2,2 százalékos az egy évvel azelőttihez képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik