Belföld

A Deutsche Telekom a T-Online visszavásárlását tervezi

Miközben a német kormány tartani akarja Deutsche Telekom (DT) részvényeit, a távközlési cég állítólag internetes vállalkozásának, a T-Online-nak a visszaintegrálását fontolgatja.

A T-Online International részvényei kedden 7 százalékkal drágultak a híreszteléstől. A DT egykor teljesen magáénak tudhatta a T-Online-t, jelenleg a 74 százalékát birtokolja. A részvénypiacok úgy vélik, hogy a DT – bár egyelőre nem erősítette meg a vételi szándékát – felárat ad a T-Online (visszavásárolt) részvényekért. A részvényvásárlás kilátása a múlt héten erősödött fel, amikor lemondott a T-Online főnöke és a DT az IBM egyik vezetőjét ültette a távközlési vállalatnak az internetes érdekeltségét is felügyelő székébe. A T-Online részvény árfolyama tavaly csütörtök óta egyébként 13 százalékkal erősödött.

Kedden az általános tőzsdei lejtmenettel ellenkező irányba tartva kissé drágult a Deutsche Telekom is arra a bejelentésre, hogy a német kormánynak “nem sietős” a távközlési vállalat további privatizálása.

A német kormány korábban a Deutsche Telekom 16,7 százalékát az állami Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) bank kezelésébe adta, későbbi értékesítés tervével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik