Belföld

Orvosokat fizetett le a gyógyszergyártó?

Feljelentést tett az egészségbiztosító főigazgatója több tucat orvos és két kórház ellen, mert a gyártók akár százezer forint jutalmat is fizettek azoknak, akik a cég vérnyomáscsökkentőit, vérzsíroldóit írták fel betegeiknek - írja a Népszabadság.

Egy évente csaknem 600 millió forgalmú cég házi- és szakorvosokat, valamint vezető kórházi kardiológusokat fizuetett le hogy az ő szív- és keringési betegségeket gyógyító készítményeit írják fel. A Népszabadság úgy tudja, a cég az orvosság fajtájától függően a termék árával azonos összeget fizetett. A forgalmazó megbízási szerződést kötött az orvossal, aki aztán előadás megtartásáról, konzultációról, adatszolgáltatásról, piackutatásról állított ki számlát, de vásárlási utalvány formájában is megkaphatták a pénzt.

A vesztegetők arra is gondoltak, hogy ellenőrizzék, valóban felírták-e a készítményt az orvosok, és vélhetően az egészségbiztosító informatikusaitól megszerzett adatok alapján végezték a saját elszámolásukat. Így az Országos Rendőr-főkapitányságon a OEP főigazgatója a biztosító megyei hivatalainak informatikusai ellen is feljelentéssel élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik