Belföld

K&H Bank: vállalkozói kártya hitelkerettel

A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. (K&H Bank Rt.) szeptember elejétől kínálja kis- és középvállalkozói ügyfelei számára a kedvezményes kondíciójú K and H vállalkozói kártyacsomagot, amelyhez hitelkeret társul

A hitelintézet tájékoztatója szerint a banki termékcsomag fő eleme a folyószámlahitel, amelyhez választható egy dombornyomott üzleti bankkártya, és hozzá kapcsolódik a K&H vállalati mobilinfo szolgáltatás is.

A konstrukció része, hogy háromnapos gyorsított hitelbírálattal állapítják meg a kapcsolódó folyószámla-hitelkeretet, amely elérheti akár a 20 millió forintot is. A hitelkeret igényléséhez az ügyfelek jelentős részénél nem szükséges ingatlan-fedezet.

A vállalkozó ügyfél bankkártyáját ingyen is megkaphatja, a K&H vállalati mobilinfo szolgáltatás éves díját pedig a bank elengedi. A bank az új termékcsomagot elsősorban azoknak a vállalkozóknak ajánlja, akik rövid távon kívánják eszközfinanszírozási gondjaikat megoldani.

Diósi László, a bank vezérigazgató-helyettese az MTI-nek adott korábbi nyilatkozatában elmondta: a K&H Bank középtávú terveiben nagy hangsúlyt helyez a kis- és középvállalkozások finanszírozására, a tervek szerint a szektor hitelállománya az idei év végére a kétszeresére nő a banknál.

Kifejtette: a következő két-három évben várhatóan jelentősen javul a kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelképessége. A banknak jelenleg mintegy 70 ezer kis- és közepes cég az ügyfele, amelyeknek finanszírozását egyre bővülő termékkínálattal, nagyobb hitelállománnyal kívánják segíteni. A bank a kis- és középvállalkozásokon a maximum 700 millió forint éves árbevételű cégeket érti.

A K&H Banknál 2003 végén a mintegy 70 ezres kkv-ügyfélkör hitelállománya meghaladta a 28 milliárd forintot, betétállományuk pedig hozzávetőleg 128 milliárd forintot tett ki. Az idei első negyedév végén a kkv-k hitelállománya 30 milliárd forint volt a banknál, szemben a tavaly március végi 25 milliárd forinttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik