Belföld

Demszky: magam kérem az APEH-vizsgálatot

A Fidesz hétfői felszólítására reagálva, amely Demszky adóbevallásának APEH vizsgálatát sürgette, a főpolgármester csütörtökön maga kérte az ügyeinek soron kívüli ellenőrzését.

A Szijjártó Péter fideszes politikus hétfőn délután azt kérte az APEH elnökétől, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot Demszky Gábor SZDSZ-es politikus adóbevallása ügyében. Arra hivatkoztak, hogy a főpolgármester adóbevallása, vagyoni helyzete és vagyonbevallása között “égbekiáltó” ellentmondások lelhetők fel.

A képviselő kijelentéseire Demszky Gábor csütörtökön közleményben reagált: “A vádaskodás ezúttal is alaptalan, de nincs takargatnivalóm. Ezért a mai napon azzal a kéréssel fordultam az APEH elnökéhez, hogy teljesítse Szijjártó Péter kérését, és indítson soron kívüli vizsgálatot az adóbevallásom ügyében. Az adóbevallásomból is egyértelműen kiderül, hogy minden fillérrel el tudok számolni. Természetesen az APEH által lefolytatott eljárás befejezése után a vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozom.”

A főpolgármester ezzel egy időbenrágalmazás és személyhez fűződő jogaim megsértése miatt büntető és polgári peres eljárást indít, mert szerinte a fideszes politikusok tudatosan félrevezetik a közvéleményt, és politikai hisztériakeltésre használják az ügyeit.

„Mindig is a nyilvánosság előtt éltem, soha nem titkolóztam. A Fidesz egyes politikusai ezt semmibe véve, szándékosan hamis tényeket állítanak rólam, az ingó és ingatlan vagyonommal kapcsolatban megfogalmazott valótlan tényállításokkal tudatosan félrevezetik és megtévesztik a közvéleményt. Attól sem riadnak vissza, hogy hazudjanak” – olvasható a közleményében.

A peres eljárás célja, hogy “a jog eszközeivel is bebizonyítsam, hazudik az, aki azt állítja, hogy eltérés van az adó- és vagyonbevallásom között.”

Demszky Gábor felhívta a figyelmet, hogy vagyoni helyzetet részletesen bemutató dokumentumok a www.budapest.hu és a www.demszky.hu oldalakon bárki számára elérhetőek és megtekinthetőek.




Ajánlott videó

Olvasói sztorik