Belföld

Elkészült a közép-magyarországi régió operatív programja

A Pro Régió Ügynökség (Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Kht.) a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács megbízásából 2004. július 16-ára elkészítette a régió 2004-2006-ig szóló Operatív Programját (KROP).

Az Operatív Program lehetőséget teremt arra, hogy a 2004-2006-os évekre a régióhoz decentralizált forrásokat, illetve a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzat forrását a Regionális Fejlesztési Tanács Régió deklarált fejlesztési céljai mentén tudja pályázati rendszerben a Régió szereplőinek odaítélni.

A KROP célja kettős: túl azon, hogy a régiós igényeknek megfeleltetett intézkedéseket és tevékenységeket határoz meg, egyúttal hivatkozási alapot, szakpolitikai lobbi anyagot is jelent a régió számára az elkövetkezendő időszak forrásnöveléséhez. A dokumentumban meghatározott intézkedések végrehajtásának pénzügyi alapját a közvetlenül az államtól származó és a régiók számára leosztott források célzott felhasználása jelenti, figyelembe véve a pályázatokhoz szükséges önrészt is.

Az operatív program a Régió Stratégiai Tervén (2001-2006) alapul. Ebben a legfontosabb célok között szerepelel a vállalkozások, az emberi erőforrások, valamint az infrastruktúra fejlesztése, továbbá a környezet állapotának javítása, a területi kiegyenlítés, és az e-régió kialakítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik