Belföld

Megkedvelték a Skodát a németországi autótolvajok

A tavalyi év újabb javulást hozott a németországi autólopások számában, bár ez alkalommal az előző évhez képest már csak egy ezrelék volt a csökkenés. Ennek ellenére bizonyos márkák továbbra sincsenek biztonságban, az ellopott Skodák száma például 75 százalékkal nőtt.

A lopások számában tíz év óta figyelnek meg csökkenő trendet Németországban. A biztosítási kártérítések összege azonban öt év alatt mégis 43,5 százalékkal nőtt. A fejleményt mégis örvendetesnek tartják a biztosítók, amelyek elsősorban az 1995-ben bevezetett elektronikus indításgátlónak tulajdonítják a kedvező változást.

Mindazonáltal nem mondhatta el magáról minden márka, hogy modelljeit kevésbé lopják, mint az előző évben. Így például az ellopott Skodák száma 75 százalékkal nőtt. A BMW X5-ökből minden harmincadik lopás áldozata lett. Változatlanul magasabb a lopási kockázata egy Audinak vagy Porschénak is, mint egy Daewoo-nak, ami a lopási listák végén tartózkodik a Daihatsu és a Subaru társaságában. A lista elején viszont ott van a Trabant.

Tavaly összesen 31,7 ezer autólopást regisztráltak a németországi biztosítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik