Belföld

Gyurcsány – Medgyessy találkozó

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt Medgyessy Péter kormányfővel tárgyalt hétfőn az elmúlt két év tapasztalatairól és a következő két évről; a miniszterelnök-jelölt kormánya leendő minisztereiről továbbra sem kívánt nyilatkozni.

“Ma reggel találkoztam Medgyessy Péter miniszterelnök úrral, arról beszélgettünk hogy mi az elmúlt két év kormányzásának a tapasztalata, és hogy ezen tapasztalatok alapján mit gondolunk, ő és én a következő kettőről” – mondta a miniszterelnök-jelölt újságíróknak Budapesten.

A Draskovics Tibor pénzügyminiszter esetleges távozására vonatkozó kérdésre azt mondta: “a gazdaságpolitikában a stabilitásra, a folytonosságra helyezzük a hangsúlyt, a társadalompolitikában a dinamizmusra. A következő egy hónapot pedig úgy fogjuk csinálni, hogy először beszélünk programról, aztán szerkezetről, végül személyekről”.

Újságírói kérdésre válaszolva közölte: “szeptember végéig be fogjuk terjeszteni a költségvetést”. Arra a kérdésre, hogy ezt még ezzel a kormánnyal, vagy már a következővel teszik meg, azt válaszolta “sorsunk Mádl Ferenc köztársasági elnök kezében van, természetesen ha ő meg fogja adni a kormányalakítási megbízást valakinek, akkor az abban érdekelt, hogy a lehető leggyorsabban ezt a kormányt megalakítsa”.

Hozzátette: a költségvetés sarokszámait a kormány fogja meghatározni. Az országot a kormány, nem pedig a pénzügyminiszter irányítja. Gyurcsány Ferenc szintén kérdésre válaszolva újra megerősítette, hogy nem indul a pártelnöki posztért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik