Belföld

Vasárnap döntenek Annusról, Gyurkovics érmét elvették

Pénteken a nemzetközi ellenőröknek nem, szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseinek adott mintát Annus Adrián és Fazekas Róbert is, amelyeket most Bécsben vizsgálnak. Annus aranyáról vasárnap dönt a NOB.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vasárnap délelőtt jelenti be, hogy milyen döntést hozott Annus Adrián ügyében. Mint ismeretes kalapácsvető olimpiai bajnokunk pénteken nem jelent meg a doppingellenőrzésen, amit a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Szervezet) illetékesei a bucsui határállomáson szerettek volna véghezvinni, miután megtudták, hogy Annus Ausztriában tartózkodik.

Mivel ez pozitív doppingesetnek és súlyos doppingvétségnek minősül, nagy valószínűség szerint Annus Adrián elbúcsúzhat olimpiai aranyérmétől. Az olimpiai bizottság ugyanakkor pénteken négyórás ülésén sem tudott dűlőre jutni a kérdésben.

Szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseinek Annus és az érmétől már megfosztott Fazekas Róbert is adott vizeletmintát, amit jelenleg Bécsben őriznek.

Gyurkovicsot kizárták

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megfosztotta az athéni játékokon szerzett ezüstérmétől a súlyemelő Gyurkovics Ferencet, akinek pozitív lett a viadal után elvégzett doppingtesztje. A 105 kg-os súlycsoportban indult versenyző szervezetében a NOB hivatalos tájékoztatása szerint az anabolikus szteroidok közé tartozó oxanfrolon nyomaira bukkantak.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik